Echografie

Loop jij al tijden met klachten en wil je nu wel eens echt weten wat er aan de hand is? Dan biedt echografie uitkomst. Dé manier om inzichtelijk te maken hoe jouw botten, pezen en spieren bewegen – en direct te ontdekken of een ontsteking, vocht, fractuur of ander probleem jouw klachten veroorzaakt.

Echografie in combinatie met fysiotherapie is uniek in het Westland. Door middel van ultrageluidsgolven brengen we botten, pezen en spieren bewegend in beeld. Tijdens het onderzoek kun je zelf meekijken en aangeven bij welke beweging de klachten toe- of afnemen. In tegenstelling tot de statische beelden van röntgenopnamen of een MRI, is een dynamische echo een uiterst effectief middel voor het snel stellen van een diagnose en het opstellen van een passend behandelplan. Samen met FysioEcho ga je direct aan de slag met jouw klacht.

 

Waarom echografie?

Een echo maakt jouw klacht of blessure visueel inzichtelijk. Hierdoor kan sneller een diagnose gesteld worden en een behandelplan op maat gemaakt worden. Tijdens de behandelingen wordt middels echografie regelmatig opnieuw gekeken hoe jouw lichaam zich herstelt. Indien nodig wordt het beleid tussentijds aangepast op basis van de in beeld gebrachte resultaten.

Mogelijke diagnoses:

– Ontstekingen
– Rupturen
– Vochtophopingen
– Dislocaties
– Cysten
– Laesies

 

EPTE (Percutane Electrolyse Therapie)

EPTE bevordert het lichaamseigen herstelvermogen direct op de plek waar het nodig is. De behandeling is niet pijnlijk, maar kan zeer lokaal wel een licht ongemak geven. FysioEcho biedt als eerste fysiotherapeut in het Westland EPTE (Percutane Electrolyse Therapie) aan. Een innovatieve behandelmethode voor pijnklachten aan spieren en pezen door bijvoorbeeld overbelasting of een ontsteking.

Tijdens het maken van een echo – waarbij je zelf meekijkt – wordt op de plaats van de overbelasting of ontsteking een naald ingebracht. Deze naald is zeer dun, vergelijkbaar met een acupunctuur-naald. Via de naald wordt lichte stroom toegediend, direct in het aangedane gebied. Door de nauwkeurige lokalisatie middels echografie en het rechtstreeks behandelen op de plek, zijn de resultaten effectief en doeltreffend.

 

epte behandeling

Waarom EPTE?

– Snel & effectief
– Resultaat in 6-8 behandelingen
– Lichaamseigen herstel direct in het aangedane gebied
– Gezond weefsel wordt ontzien

EPTE helpt bij:

– Pijnklachten aan de schouderpees
– Pijnklachten aan de kniepees

– Pijnklachten aan de achillespees
– Pijnklachten aan de hiel
– Pijnklachten aan de elleboog

Tarieven

FysioEcho werkt zonder contracten met verzekeraars. U dient zelf zorg te dragen voor de betaling aan FysioEcho en het indienen van de factuur bij uw zorgverzekering. Mogelijk heeft u recht op gedeeltelijke vergoeding van de kosten vanuit uw aanvullende verzekering fysiotherapie. Neem contact op met ons voor meer informatie.

Echografisch onderzoek €45,-
EPTE behandeling €45,-

Het echografisch onderzoek zal gepaard gaan met een uitgebreid verslag van de bevindingen welke u per email toegezonden krijgt.

De EPTE behandelingen zijn inclusief alle materialen, gemiddeld zijn er 6-8 behandelingen nodig voor er een merkbaar resultaat is bereikt.

Wil je weer grip krijgen op jouw (langdurige) blessure of meer inzicht krijgen in de oorzaak?
Neem dan nu contact op en maak een afspraak!