Echografie

Loop jij al tijden met klachten en wil je nu wel eens echt weten wat er aan de hand is? Dan biedt echografie uitkomst. Dé manier om inzichtelijk te maken hoe jouw botten, pezen en spieren bewegen – en direct te ontdekken of een ontsteking, vocht, fractuur of ander probleem jouw klachten veroorzaakt.

Echografie in combinatie met fysiotherapie is uniek in het Westland. Door middel van ultrageluidsgolven brengen we botten, pezen en spieren bewegend in beeld. Tijdens het onderzoek kun je zelf meekijken en aangeven bij welke beweging de klachten toe- of afnemen. In tegenstelling tot de statische beelden van röntgenopnamen of een MRI, is een dynamische echo een uiterst effectief middel voor het snel stellen van een diagnose en het opstellen van een passend behandelplan. Samen met FysioEcho ga je direct aan de slag met jouw klacht.

 

Waarom echografie?

Een echo maakt jouw klacht of blessure visueel inzichtelijk. Hierdoor kan sneller een diagnose gesteld worden en een behandelplan op maat gemaakt worden. Tijdens de behandelingen wordt middels echografie regelmatig opnieuw gekeken hoe jouw lichaam zich herstelt. Indien nodig wordt het beleid tussentijds aangepast op basis van de in beeld gebrachte resultaten.

Mogelijke diagnoses:

– Ontstekingen
– Rupturen
– Vochtophopingen
– Dislocaties
– Cysten
– Laesies

 

EPTE (Percutane Electrolyse Therapie)

EPTE bevordert het lichaamseigen herstelvermogen direct op de plek waar het nodig is. De behandeling is niet pijnlijk, maar kan zeer lokaal wel een licht ongemak geven. FysioEcho biedt als eerste fysiotherapeut in het Westland EPTE (Percutane Electrolyse Therapie) aan. Een innovatieve behandelmethode voor pijnklachten aan spieren en pezen door bijvoorbeeld overbelasting of een ontsteking.

Tijdens het maken van een echo – waarbij je zelf meekijkt – wordt op de plaats van de overbelasting of ontsteking een naald ingebracht. Deze naald is zeer dun, vergelijkbaar met een acupunctuur-naald. Via de naald wordt lichte stroom toegediend, direct in het aangedane gebied. Door de nauwkeurige lokalisatie middels echografie en het rechtstreeks behandelen op de plek, zijn de resultaten effectief en doeltreffend.

 

epte behandeling

Waarom EPTE?

– Snel & effectief
– Resultaat in 6-8 behandelingen
– Lichaamseigen herstel direct in het aangedane gebied
– Gezond weefsel wordt ontzien

EPTE helpt bij:

– Pijnklachten aan de schouderpees
– Pijnklachten aan de kniepees

– Pijnklachten aan de achillespees
– Pijnklachten aan de hiel
– Pijnklachten aan de elleboog

Revalidatie trainingen

Elektrostimulatie (EMS) Revalidatie 
Onze revalidatietraining maakt gebruik van elektrostimulatie om op een effectieve manier te trainen met minimale gewrichtsbelasting. Dit vermindert de kans op overbelasting en draagt bij aan het verminderen van klachten. De stimulatie bevordert bovendien een optimale doorbloeding en biedt een uitstekende methode voor het trainen van actieve stabiliteit, met name bij lage rugklachten.

Actieve Revalidatie 
In onze groene en moderne trainingsruimte bieden wij alle faciliteiten die nodig zijn voor een succesvolle revalidatie. Hier kunt u werken aan maximale kracht, snelheid, uithoudingsvermogen, coördinatie en stabiliteit. Onze benadering is gebaseerd op de fundamentele principes, waarbij we u op een ontspannen maar toch uitdagende manier begeleiden bij uw revalidatie.

Ontspanning massage en BARS

Access Bars en Ontspanningsmassages: Ontdek ultieme ontspanning en welzijn met onze Access Bars-sessies en ontspanningsmassages. Onze gecertificeerde professionals staan klaar om u een unieke ervaring te bieden die bijdraagt aan het verminderen van spierspanning, het vergroten van mentale helderheid en het bevorderen van een betere nachtrust.

Gun uzelf een moment van rust te midden van de hectiek van het dagelijks leven. Met Access Bars-sessies bieden we een unieke techniek die de energiepunten op het hoofd zachtjes aanraakt, waardoor stress en spanning worden losgelaten. Voor wie op zoek is naar diepgaande ontspanning, bieden onze ontspanningsmassages een perfecte uitweg. Ervaar de voordelen van verminderde spierspanning, verbeterde focus en een verfrist gevoel, en kom langs voor een sessie die afgestemd is op uw behoeften. U verdient het om te ontspannen en te genieten van de voordelen van een gebalanceerd lichaam en geest.

Personal training

Bent u klaar met uw revalidatie maar wilt u doortrainen onder begeleiding van een personal trainer? Wij staan klaar om u te helpen uw (fitness)doelen te bereiken, of het nu gaat om het opbouwen van kracht, het verbeteren van uithoudingsvermogen of het bereiken van specifieke gezondheidsdoelen.

Uitgaand van uw individuele behoeften en mogelijkheden, creëren we een trainingsprogramma dat aansluit bij uw doelen en levensstijl. Naast een personal trainer bieden we trainingen aan in een kleine groep. Ook als u net begint met sporten of uw huidige routine naar een hoger niveau wilt tillen, bent u van harte welkom.

Tarieven

FysioEcho heeft een contract met DSW / VGZ / ASR / Zilveren Kruis, bij de overige verzekeraars kun je de factuur zelf indienen, Je krijgt dan de factuur vergoed waarna je ons kunt betalen. Ben je niet verzekerd dan zijn de kosten per consult € 45,-

Echografisch onderzoek €45,-
EPTE behandeling €45,-

Het echografisch onderzoek zal gepaard gaan met een uitgebreid verslag van de bevindingen welke u per email toegezonden krijgt.

De EPTE behandelingen zijn inclusief alle materialen, gemiddeld zijn er 6-8 behandelingen nodig voor er een merkbaar resultaat is bereikt.

Wij bieden uitgebreide fysiotherapie- en medische adviesdiensten voor bedrijven.
Praktisch en laagdrempelig werken we samen met uw medewerkers, variërend van werkplekonderzoeken en trainingen tot behandelingen en onderzoeken. Voor meer informatie over de mogelijkheden, neem contact op en informeer naar de opties.

Toegankelijkheid is gegarandeerd, met een lift op de 2e etage.

Fysiotherapie is vrij toegankelijk, wat betekent dat u zonder tussenkomst van de huisarts een afspraak kunt maken. Indien overleg met de huisarts of een andere verwijzer nodig is, kan dit veilig en beveiligd plaatsvinden via diverse kanalen.

Wil je weer grip krijgen op jouw (langdurige) blessure of meer inzicht krijgen in de oorzaak?
Neem dan nu contact op en maak een afspraak!